DIY vindruekostume

Et vindruekostume til fastelavn er en festlig ide. Kostumet giver mulighed for at udfolde kreativiteten og underholde med en masse sjov. Blandt de mange fantasifulde udklædninger, der pryder gaderne, skiller vindruekostumer sig ud. Det er en både unik og charmerende idé. De sjove druer, som ofte ses blandt børn, spreder glæde og festlighed. Vindruekostumet bringer et smil på alles læber.

Vindruen, et symbol på overflod og fest, er perfekt til fastelavnens lystige ånd. Vindruedragten kan laves i mange forskellige farver. Fra klassiske lilla og grønne til mere fantasifulde nuancer. Hver drue viser en lille del af en større helhed, hvilket minder os om fællesskabets betydning. Børn klædt ud som vindruer løber gennem gaderne, leger og deler glæden ved at være sammen.

Forældre og børn kan sammen lave kostumerne, hvilket giver en fremragende mulighed for kreativitet og samvær. Materialerne til et vindruekostume er enkle. Balloner der let kan sættes sammen til at skabe en effektfuld og iøjnefaldende dragt.

Kostumet er nemt at lave, så du behøves overhovedet ikke at have de helt store håndværksmæssige eller kreative talenter. Selvom det er nemt og billigt, er det en sikker vinder til at score dig eller dit barn en masse komplimenter. Så held og lykke!

Materialer

  • Balloner (evt. grønne eller lilla)
  • Bluse og bukser der matcher ballonerne (sort eller hvid er også fint)
  • Hæftemaskine eller nål og sytråd
  • Hårbånd
  • Grøn filt
  • Lim
  • Saks

Sådan gør du

Pust ballonerne op, gør det helst på dagen eller dagen før, så ballonerne ikke mister fylde.

Sy eller hæft ballonerne til tøjet i en klaseform. Det vil sige, at du skal pøve at placere en større andel balloner øverst.

Nu er basen af kostumet færdigt, og du kan vælge at stoppe her. Men hvis du vil gøre kostumet lidt mere festligt, så kan du også lave hårpynt.

Start med at klippe bladforme ud af det grønne filt. Klip omkring 3-4 store blade. Placer bladene på hårbåndet og lim dem fast.

Nu kan du tage dit flotte vindruekostume på!

Video tutorial

Hvis du har brug for mere information og måske et visuelt overblik, så kan du se videoen her. Den viser dig præcis hvordan kostumet laves.

Andre sjove ideer!

Var vindruekostumet nu ikke helt er noget for dig, så kan du evt. prøve nogle af vores andre DIY kostumer. Hvis vi skal holde os i den spiselige afdeling, så vil pommes frites kostumet måske være noget for dig?

Hvis ikke, så har vi et helt katalog med en masse andre kreative kostumer!