Karneval i Rio – sangtekst, akkorder, noder og videoer

Karneval i Rio kendes også under titlen Ai ai si si, Tag palmehatten på og Karneval på Cuba. Du vælger selv om du vil synge om Karneval i Rio eller en anden by du holder af. Uanset hvilken by du vælger at synge om, er vi sikre på at denne sang vil bringe glæde og godt humør. Vi kan næsten mærke solen og varmen fra et herligt karneval under palmehatten.

Sangtekst (lyrics)

tag palmehatten på

Tag palmehatten på og bind dit lændeklæde
nu skal det foregå
en samba vil vi træde
 en samba med humør
en samba uden lige 
en samba som er skabt ‘
for dig og mig min pige
Ay ay si si i dag skal vi 
til karneval i Rio 
Ay ay si si i dag skal vi 
til karneval i Rio

Musik og tekst: Børge Møller

Hvor mon I skal fejre fastelavn eller karneval? Sangen her giver mange bud. Er det Karneval i Rio eller Karneval på Cuba? Sangen kendes også under titlen Tag palmehatten på og Ai ai si si. Mange børnekor har sunget sangen gennem tiden og det er en sang der vækker begejstring til enhver fastelavnsfest.

Guitarakkorder og klavernoder

Det har ikke været muligt at finde billeder af guitarakkorder eller noder til klaver, men til gengæld kan vi anbefale dig at besøge Chordify.net, hvor du finder disse integreret i en app, som hjælper dig med at spille sangen.

Videoer

I videoen ovenfor hører vi om Karveval på Cuba sunget med højt humør og god musik. En lystig børnevise, som altid vækker stor begejstring til fastelavn.

Hvis du ønsker at høre musikken uden sang, finder du det i videoen ovenfor. Det er Catchwood Steelband, der fremfører Tag palmehatten på og scenen og musikerne er pyntet til fastelavn. Lad musikken spille i baggrunden og syng med undervejs.

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med at fejre fastelavn med denne sang. En sang med mange forskellige titler som fx Tag palmehatten på, Ai ai si si, Karneval på Cuba og Karneval i Rio. Som I kan se, er det muligt selv at vælge, hvilken by jeres sang skal omhandle.

I Rio de Janeiro i Brasilien er der jo tradition for hvert år at fejre en kæmpe karnevalsfest. Hver dag deltager omkring 2 millioner mennesker i dette karneval, som fejres over mange dage i februar. Karneval i Rio betragtes som det største karneval i verden. Der er parader, optog, samba og open air performances. Også i København fejres karneval og selvom det ikke er lige så stort som i Rio de Janeiro, er det muligvis Nordens største sambaoptog.