Lav din egen kattemaske til fastelavn

Til fastelavn skal du jo bruge et kostume, men du behøver slet ikke at købe et nyt. Noget så simpelt som en hjemmelavet maske kan sagtens bruges som kostume.

Jeg har lavet en super nem opskrift på en kattemaske, som du kan bruge til fastelavn, halloween eller andre arrangementer. Det koster dig nærmest heller ikke noget at købe materialerne. Der er både mulighed for at lave masken i voksen- og børnestørrelse.

Her kan du læse om, hvordan du kan lave din egen kattemaske.

brun diy kattemaske til fastelavn

Det skal du bruge:

  • Saks
  • Printer
  • Limstift
  • Forskelligfarvet karton
  • Snor
  • Skabelonen af masken
  • Papir

Sådan gør du

Først skal du trykke ind på billedet, af den skabelon du vil bruge og gemme det ned på din computer. Derefter printer du billedet ud på helt almindeligt papir. Hvis du har mulighed for det, kan du også printe skabelonen direkte på kartonet.

Så klipper du du skabelonen ud. Det store stykke skal du så lægge ovenpå et stykke farvet karton (f.eks. sort, orange, brunt, hvidt eller gråt), hvor du så tegner masken op på kartonet. De små stykker, som skal være næse og ører, skal du tegne op på noget lyserødt karton.

Derefter skal du klippe alle de forskellige stykker ud og så lime dem sammen, så de 2 trekanter bliver til ører og den lille oval bliver til en næse.

Det næste du skal gøre er at klippe 4 lange og smalle rektangler ud af noget karton (f.eks. gråt, hvidt eller sort), som kan blive til knurhår. De skal så limes på masken ved siden af næsen som vist på billedet øverst i artiklen.

Det sidste du skal gøre er at klippe 2 små huller ud i hver side af masken, hvor du så kan binde noget snor fast til.

Så er din kattemaske klar til brug!

Kattemaske skabelon (voksen)

skabelon af kattemaske til voksne

Kattemaske skabelon (børn)

skabelon af kattemaske til børn