Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme

gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme

Fastelavnsboller er en vigtig og lækker del af fastelavn, men det kan være svært at finde en nem opskrift på gode gammeldags fastelavnsboller. Derfor har jeg fundet den for dig. Her kan du læse, hvordan du laver lækre og smagsfulde fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt.

Anmeldelse af fastelavnsboller
3.7
  • Smag
  • Udseende
  • Tilberedelse

Vaniljecremen:

  • 2 1/2 dl letmælk
  • kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 spsk hvedemel

Hæld mælken i en lille kasserolle sammen med vaniljekornene og den tomme vaniljestang og varm den langsom op, mens du rører ofte, så den ikke sætter sig. Imens pisker du sukker og æggeblommer til en luftig masse, som du til sidst pisker melet i.

Når mælken rammer kogepunktet, pisker du godt, mens du hælder æggeblandingen i. Skru ned for varmen imens, og lad cremen boble et minuts tids på lav varme, mens du rører i den. På den måde koger du smagen af melet væk og du sikrer dig, at cremen bliver tyk.

Tag gryden af varmen og lad cremen stå lidt. Når den er kølet lidt af, sætter du den i køleskabet, indtil du skal bruge den. Cremen skal helst nå at køle af i en to-tre timer, og du kan med fordel lave den dagen før, og putte den i en sprøjtepose så den er klar.

Nu skal du så i gang med at bage bollerne.

Bollerne:

  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 500-600 g hvedemel
  • 250 g blødt smør
  • 200-300 g marcipan
  • 1 æg til pensling
  • mørk chokolade til pynt (ca. 75 g)

Smuldr gæren i kærnemælken og rør gæren ud.

Tilsæt æg, rørsukker og vaniljesukker.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt skiftevis med små skiver af det bløde smør. Pisk gerne dejen, inden den bliver alt for sej.

Dejen skal ende med at slippe skålen, når du rører. Den skal være spændstig, glat og fedtet.

Lad dejen stå og hæve i ca. 30 minutter.

Slå nu dejen sammen og form 20 boller, som du sætter på to bageplader med bagepapir.

Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse (ca. 30-45 minutter) og form derefter et hul i midten af bollen, hvor du ligger en lille marcipankugle i hver bolle. Derefter du fylder vaniljecreme i med en ske. Mængden af vaniljecreme passer nøjagtig til de tyve boller, så hold øje med mængden, når du fylder i, så du har til alle dine boller.

Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 250 grader i ca. 7-8 minutter. Hold øje med dem, da du bager på høje grader og det kan variere fra ovn til ovn, hvor lang tid bollerne skal have.

Lad bollerne køle af og pynt så med mørk chokolade, som du smelter i en skål (et i microovnen, hvis du har sådan en), fylder på en lille pose, som du klipper et lille hul i i det ene hjørne og sprøjter på rundt om cremen.

God fornøjelse med de lækre fastelavnsboller med vaniljecreme og god fastelavn!

Anmeldelse

Fastelavnsbollerne her er en god tilføjelse til din fastelavnsfest. Selve bollen mætter godt, og vaniljecremen smager helt fantastisk. Det er ikke den mest festlige bolle at kigge på, men chokoladen på toppen hjælper lidt med det. Bollerne er også relativt nemme at lave, de kræver bare lidt tid.

Hvis du vil have den originale opskrift uden marcipan, kan du finde den hos framaventilhaven.dk, som er en side, du bør besøge for at finde gode opskrifter.